Gerard Pott

En doet bij dit alles de liefde aan, als de band de volmaaktheid

Β Colossenzen 3:14

 

5 september 1936 22 mei 2021
Plaats een reactie

Deel condoleanceregister

Teken dit condoleanceregister

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ik kende Gerard via de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Waterland. Precies een plek waar je hem kon verwachten: in de weer voor andere mensen. Ik kon zijn bijdragen goed gebruiken in de raad en ik kon erg met hem lachen als we de problemen relativeerden. Ik zag hem ook nog eens op straat maar toen zwaaide hij wat wazig terug. Je zag hem denken: wie is dat? Gelukkig bleken er nu mensen die voor hem in de weer konden komen. En onvoorwaardelijk zijn familie. Zijn overlijden zal een gemis voor jullie zijn maar de band der liefde blijft bestaan.

 2. Lieve Hetty, lieve familie van Gerard,
  Gerard was een fysisch chemicus, fysisch chemici ontleden de materie op zoek naar absolute waarheden en maken daar steeds mooiere materie en waarheden van. Gerard deed dat op zijn manier: bij Shell waar hij keek naar duurzaamheid en stevigheid en vond zo toepassingen in houtveredeling en vezelstructuren van vlas. Hij was de duurzaamheidtrend die Shell nu inslaat, ver vooruit. Die onderzoekersblik had Gerard op velerlei terreinen: – hij legde mij de partituur van pianowerken van Bach en Chopin uit en speelt ze daarna met veel ontroering en overtuiging op zijn fraaie pianovleugel, – op de tochtjes die ik met hem in zijn elektrische sloep mocht maken door de vaarten rond Zuiderwoude, wijst hij mij op de watervogels, het riet en de prachtige wolken, maar vertelt me ook uitvoerig hoe de waterstand in dat gebied wordt geregeld, – ik ging eens met hem naar een lezing over Nietzsche in de Rode Hoed in Amsterdam, begreep er niet veel van, maar bij het teruglopen naar het station kwamen we langs een terras waar Gerard zei: laten we eens over Nietsch praten. Na een paar biertjes begreep ik Nietzsche en Gerard een stuk beter, – Gerard ontleedt de stand van zaken bij de kerken, schrijft er een mooi boekje over (β€œHet geloof en de crisis in de kerk”), maar steekt ook de handen uit de mouwen met een actieve bijdrage aan het kerkje in Zuiderwoude en zijn betrokkenheid bij de diaconie. Kortom: Gerard is een man met een kritische geest, die wat hij weet graag vermeerdert en uitdraagt naar anderen, hij heeft zijn talenten herkend, gebruikt en gedeeld met anderen.
  Met liefde en trots sprak hij immer over zijn Hetty, zijn kinderen, schoondochters en schoonzoon en kleinkinderen. Hij genoot van ze en was een warme, trotse vader. Voor mij was Gerard een voorbeeld, een man waaraan je je graag spiegelt en met wie ik graag een glas goede wijn deelde. Het was een voorrecht Gerard te kennen. Ik leef zeer mee met jullie verdriet en wens jullie oprecht heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van Gerard.
  Rob Michalides

 3. Lieve Hettie en familie, Gecondoleerd met het verlies van Gerard.
  Het is een groot verdriet om zo’n mooi mens te moeten verliezen. We zijn dankbaar dat hij in ons leven mocht zijn en mooie herinneringen heeft achterlaten. Die blijven. Het was goed dat hij er was. We wensen jou en jullie veel sterkte toe.

 4. Ik heb Gerard leren kennen als een zeer leergierige, oprechte, actieve en nuchtere man. Zijn interesses waren wijdbereid en, zijn drang om bij te dragen aan positiviteit om zich heen was tomeloos.
  Lieve Hettie en familie,
  Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik wens jullie veel sterkte!
  Hij heeft mooie herinneringen achtergelaten niet alleen voor zijn familie maar ook voor ons allen.

 5. Lieve Hettie en familie van Gerard, sterkte met het verlies van Gerard. Ik heb afgelopen jaar voor hem mogen zorgen bij Hogewey, wij hebben mooie momenten met hem mogen beleven! Het is een flink gemis zonder Gerard in de woning.

 6. Beste Hetty,
  Veel kracht gewenst de komende dagen en de komende tijd.
  Je zult heimwee voelen!
  Het is goed om de vele mooi herinneringen, die jullie hadden, te koesteren.

  Mede namens de diaconie van de Protestantse Gemeente Monnickendam,
  een hartelijke groet,
  Tijmen de Bree

 7. Lieve Hettie en kinderen . veel sterkte de komende Thijs met het verwerken van dit verlies .

 8. Lieve Hettie, Gisteren mocht ik via een livestream getuige zijn van de uitvaart van je man Gerard. Het totaal van de vertelde verhalen over zijn leven, wie hij was en wat hij heeft betekend gaf mij een fraai beeld van een mooi mens, die jouw man was.
  Zijn kleinkinderen droegen hem de kerk uit. Het is nu aan de volgende generatie(s) om hetgeen ze leerden van je man verder te brengen naar een iets mooiere wereld.
  Herinneringen aan hem zullen jou en allen die hem liefhadden helpen dit verlies te dragen. Daarbij veel sterkte toegewenst.
  Louise Roeleveld

 9. En weer is een jaargenoot van ons jaar (Vindicat 1954) overleden.
  Ik herinner me nog heel goed dat Gerard, net als ik, nadat we op de mensa gelunched hadden, nog even naar boven ging.
  In de zon van de conversatiezaal was het een goede plek om even te ontspannen.
  Hij was daardoor, als ik het zo mag uitdrukken, een van de betere jaargenoten.
  Het herhaaldelijk weerzien bij de diverse bijeenkomsten van het Vindicat jaar de laatste tijd was dan ook heel plezierig.
  Ik wens jou, Hettie, veel sterkte bij dit ongetwijfeld grote verlies van Gerard.
  Met hartelijke groeten,
  Henk le Grand

 10. Wat een droevig bericht !Hettie, jou en ook Mello, Erik, Christine, Dity , aangetrouwden en kinderen , brengen wij onze condoleances over.

 11. Lieve Hetty,
  Dank je wel dat wij op afstand aanwezig mochten zijn bij de uitvaart van Gerard. Het was mooi het leven en de persoon van Gerard zo verwoord te horen, als aanvulling op hoe wij hem, vooral op de studiereizen, hebben mogen leren kennen. En met een glimlach denken wij terug aan het moment dat hij, toen zijn beperkingen al in jullie leven waren binnen gedrongen, met Anne danste.
  We zijn vol bewondering hoe jij Gerard ook in zijn moeilijke jaren hebt omarmd, om hem vervolgens in dat unieke verpleeghuis De Hogeweyk zijn allerlaatste levensfase te laten beleven. Heel veel sterkte, en hartelijke groeten, Anne en Bert.