“Moet je een kauwgompie??”

Moet je een kauwgompie??

Een afscheid uniek en persoonlijk maken. Dat is wat ik samen met de familie wil bereiken. Uiteindelijk draait het om de dierbare waar je afscheid van neemt, maar het moet zeker ook passen bij de liefdes die je achterlaat. Goed luisteren naar de verhalen en anekdotes die de familie vertelt als je het afscheid aan het voorbereiden bent zijn heel belangrijk.

Wie was jij?

Wie was jij? Wat maakte je aan het lachen en waar hield je van? Hield je van de natuur, de zee of vermaakte jij je liever in de drukte en geroesemoes van de stad. Proostte jij zelf vaak op het leven of verwarmde je je handen liever aan een goede kop koffie met een speciale koek erbij. Kon je zoetigheid niet weerstaan of smikkelde je lekker van een bitterbal? Dansen op muziek of liever luisteren naar de woorden die gezongen werden? Er is zoveel wat iemand uniek maakt. Graag deel ik een waardevol verhaal van een lieve familie.

Trots

Op een ochtend ging mijn telefoon en een lieve dame vroeg of ik haar wilde helpen. Haar man was overleden. In de loop van de dagen leerde ik het hele gezin kennen en voelde de leegte en verdriet die hij achterliet, als echtgenoot, papa, schoonvader en opa. Het afscheid was al een tijd geleden begonnen toen hij vergeetachtig werd. Met veel trots werden de verhalen verteld over vroeger en wat ze beleefden met z’n allen. Vele foto’s lieten zien hoe hij volop deelnam aan het verenigingsleven en van gezelligheid hield. Trots was hij op zijn gezin en kleinkinderen.

Moet je een kauwgompie??

De humor en vele grapjes kwamen aan de orde tijdens de mooie gesprekken. Hoe hij tijdens het koffie drinken vaak grapjes uithaalde met zijn kauwgom, want hij had altijd een pakje kauwgom in zijn borstzak zitten. Zo kwam het idee of ze niet iets konden uitdelen na de condoleance in de koffiekamer. Er werd gekozen voor een pakje Sportlife en de tekst die hij altijd riep werd mooi op het etiket gezet samen met zijn foto. “Moet je een kauwgompie??”prijkte op de voorkant. Vol trots hielp zijn achterkleinzoon met het uitdelen van de pakjes en vertelde erbij dat het “hele speciale kauwgom” was. Iedereen nam, mede hierdoor, afscheid met een glimlach.

Verhaal en foto geplaatst met goedkeuring van de familie.

 

Terug naar blogs

Teken dit condoleanceregister